Nemački tuner ABT Sportsline je dobro poznat među entuzijastima automobila, a ako redovno pratite ove stranice, verovatno ste upoznati sa njihovim radom. Njihova suština je da preuzmu proizvode VW Grupe i daju im više brzine i snage. Zvuči jednostavno, ali su takođe skloni potpunim prepravkama koje nude u veoma ograničenim brojevima. Na primer, možemo se setiti ABT RS6-R sa 730 konjskih snaga kao referencu.

A sada imamo dobre vesti! Rođen je mlađi brat tog suludog karavana, i nosiće naziv RS3-R...

View this post on Instagram

A post shared by AutoPijac.com (@autopijac)

Ako osećate potrebu za više brzine u poređenju sa standardnih 394 konjskih snaga u RS3, ABT-ovo Power R unapređenje podiže 2,5-litarski turbo petocilindraš na 493 konjskih snaga i 443lb ft  obrtnog momenta. To je povećanje od 99 konjskih snaga i 74  lb ft  obrtnog momenta u odnosu na standardni automobil, za ljubitelje.

Navodno, ovo smanjuje vreme ubrzanja od 0-62 mph - sa 3,8 sekundi na 3,3 sekunde - dok ABT tvrdi da koristeći besplatnu aplikaciju za telefon, kupci mogu povećati maksimalnu brzinu na 186 mph. Korisno ako živite blizu autoputa.

Dodatne modifikacije uključuju sportsko oslanjanje, prilagođeni auspuh, kovane felne od 20 inča i karbonski aero paket - obratite pažnju na izrazito oštar prednji spojler i aerodinamičke dodatke, kao i zadnji difuzor i spojler. Tu su i novi poklopci retrovizora, za svaki slučaj.

Unutra, postoji mnogo ABT/RS3-R brendiranja kako bi se istaklo da ovo nije običan RS3, dok tuner kaže da će izgraditi samo 200 primeraka.

Šta mislite, čitaoci?

JOŠ JEDAN električni model nije prošao suštinski test koji ukazuje na dinamičku stabilnost vozila.

Test izbegavanja losa doneo je mnoga iznenađenja do danas, ali nijedno od njih nije nadmašilo debakl Mercedesa A klase, koji je ovaj test učinio toliko popularnim. U međuvremenu, neki drugi modeli su umalo završili na krovu, a mnogi automobili su značajno zakazali.

USPRKOS ratu popularnosti karoserijskih prerada, ne viđa se često prerada SUV-a u kamionet, a pogotovo ne takav s osovinom viška.

Terenci na šest točkova rezervisani su za Mercedesovu G klasu, kao i za neke od najopakijih prerada američkih karoserija. Među njima se sada našao i jedan Volvo, i to po mnogima najlepši kompaktni SUV na evropskom tržištu.

Xiaomi

Kineski gigant pametnih telefona Xiaomi Corp. izgradiće fabriku koja može da proizvodi 300.000 vozila godišnje u Pekingu za svoju jedinicu za električna vozila, saopštile su u subotu vlasti u prestonici Kine.

Fabrika će biti izgrađena u dve faze, a Xiaomi će takođe izgraditi sedište svoje auto jedinice, prodajne i istraživačke kancelarije u zoni ekonomskog i tehnološkog razvoja Pekinga, objavila je agencija za ekonomski razvoj Beijing E-Town koju podržava vlada na svom zvaničnom WeChat nalogu, prenosi Reuters.

× Progressive Web App | Add to Homescreen

Za instalaciju autopijac.rs aplikacije na iPhone/iPad pritisnite ikonu. Progressive Web App | Share Button A zatim dugme Home Screen.

× Instaliraj aplikaciju
Mobile Phone
Offline - nemate internet