JOŠ JEDAN električni model nije prošao suštinski test koji ukazuje na dinamičku stabilnost vozila.

Test izbegavanja losa doneo je mnoga iznenađenja do danas, ali nijedno od njih nije nadmašilo debakl Mercedesa A klase, koji je ovaj test učinio toliko popularnim. U međuvremenu, neki drugi modeli su umalo završili na krovu, a mnogi automobili su značajno zakazali.

Među njima je sada i Volvo C40 Recharge, električni kupe model premijum znaka švedskog proizvođača. Na testu španskog časopisa km77.com nije uspeo da položi test – da prođe poligon brzinom od 77 km/h.

VIDEO Volvo C40 Recharge razočarao na testu izbjegavanja losa

Screenshot: Youtube

Volvo je test izbegavanja iznenadne prepreke na putu prošao tek pri brzini od 70 km/h, kada je vozač uspeo da kontroliše podupravljanje vozilom. Recimo i da Volvo vozi na gumama Pirelli PZero Elect, a testiran je u normalnom programu vožnje.

Magazin je takođe bio iznenađen rezultatom, pa su ostavili prostor za korekciju. Naime, kažu da su izbor guma, kao i nepovoljna temperatura, mogli da utiču na rezultat. Ipak, stiče se utisak da ESP nije uradio optimalan posao.

Na primer, električni rivali su prošli isti test znatno bolje. Najbolji je Tesla Model I sa testom koji je prošao na čak 83 km/h. Očigledno, nisko težište kao rezultat postavljanja baterija u pod nije odlučujući faktor.

× Progressive Web App | Add to Homescreen

Za instalaciju autopijac.rs aplikacije na iPhone/iPad pritisnite ikonu. Progressive Web App | Share Button A zatim dugme Home Screen.

× Instaliraj aplikaciju
Mobile Phone
Offline - nemate internet