Hibridi i elektrika postaju sve popularniji među vozačima. Kod nas se na trasi mogu naći mnogo češće nego prije nekoliko godina. Elektrifikacija automobila je globalni fenomen, sve više proizvođača u svoju ponudu uvodi hibridna ili potpuno električna vozila. Da li ste takođe zainteresovani za kupovinu električnog ili hibridnog automobila? Provjerite kako odabrati dobro, polovno, ekološko vozilo. 

BEV, HEV i PHEV - to morate znati 

JOŠ JEDAN električni model nije prošao suštinski test koji ukazuje na dinamičku stabilnost vozila.

Test izbegavanja losa doneo je mnoga iznenađenja do danas, ali nijedno od njih nije nadmašilo debakl Mercedesa A klase, koji je ovaj test učinio toliko popularnim. U međuvremenu, neki drugi modeli su umalo završili na krovu, a mnogi automobili su značajno zakazali.

USPRKOS ratu popularnosti karoserijskih prerada, ne viđa se često prerada SUV-a u kamionet, a pogotovo ne takav s osovinom viška.

Terenci na šest točkova rezervisani su za Mercedesovu G klasu, kao i za neke od najopakijih prerada američkih karoserija. Među njima se sada našao i jedan Volvo, i to po mnogima najlepši kompaktni SUV na evropskom tržištu.

Xiaomi

Kineski gigant pametnih telefona Xiaomi Corp. izgradiće fabriku koja može da proizvodi 300.000 vozila godišnje u Pekingu za svoju jedinicu za električna vozila, saopštile su u subotu vlasti u prestonici Kine.

Fabrika će biti izgrađena u dve faze, a Xiaomi će takođe izgraditi sedište svoje auto jedinice, prodajne i istraživačke kancelarije u zoni ekonomskog i tehnološkog razvoja Pekinga, objavila je agencija za ekonomski razvoj Beijing E-Town koju podržava vlada na svom zvaničnom WeChat nalogu, prenosi Reuters.